FANtv-nl-logo-mobile

Mailbox voor opslag grote bestanden

Waar kun je veilig je bestanden opslaan? Wel eens gedacht aan je mailaccount? Peer2Mail plaatst bestanden in je mailbox. Gecomprimeerd en versleuteld.


Sinds Google is gestart met zijn maildienst Gmail is de opslagruimte die maildiensten gratis aanbieden sterk toegenomen. Enkele honderden mb's of zelfs enkele gigabytes is geen uitzondering meer. Met alleen e-mail krijg je dit niet zo snel vol, er worden daarom andere toepassingen verzonnen. Het gebruik van deze ruimte als virtuele opslagruimte, bijvoorbeeld voor je backups, is daar één van.    Dit kun je op een eenvoudige manier zelf opzetten door de te bewaren bestanden naar de mailbox te mailen en daar in mappen op te slaan. Er zitten echter haken en ogen aan deze werkwijze. De maximale grootte van een bijlage is bijvoorbeeld aan een maximum gebonden, en die schiet bij dit soort toepassingen al snel tekort.


Met Peer2Mail kun je bestanden bewaren op en uitwisselen via iedere webmail account, via Gmail, Hotmail, maar ook via het mailaccount bij je provider. Je kunt via dit programma snel bestanden naar de mailbox uploaden. Bestanden die groter zijn dan de maximaal toegestane grootte van een bijlage worden automatisch in stukken gedeeld en in delen naar de mailbox getransporteerd.Download je ze later weer, dan worden ze weer aan elkaar geplakt. Om ruimte te sparen worden alle bestanden automatisch gecomprimeerd en tevens wordt alles - uit beveiligingsoogpunt - versleuteld. De opgeslagen bestanden (die als een bijlage in de webmail worden getoond) zijn ook niet in de mailbox te lezen. Je moet ze eerst downloaden.   


Een nadeel van Peer2Mail is dat het niet uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. De eerste keer dat je het gebruikt moet je wel even de (korte en Nederlandstalige) online handleiding doornemen want je kan niet echt zeggen dat het zichzelf wijst. Peer2Mail is ook minder overzichtelijk dan Gmail Drive, dat van je Gmail-account een (op het oog) echte externe drive maakt. Gmail Drive werkt echter door aanpassingen bij Gmail bij de meeste Gmail-accounts niet meer.


Peer2Mail mag dan niet uitblinken in gebruiksvriendelijkheid, het doet zijn werk wel goed. Vooral voor het (veilig) op internet bewaren van backups is het programma zeer geschikt. Ook kun je met een groepje mensen via Peer2Mail een mailbox "misbruiken" als gezamelijke opslagplaats.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl