FANtv-nl-logo-mobile

Alternatieven voor Real en Quicktime players

Om Quicktime en streaming Real Media bestanden af te spelen moet je de daarbij horende mediaspelers installeren ook al heb je deze verder niet nodig. Er is echter een alternatief voor deze 'zware" programma's.


Real Alternative
De Real Player is een programma dat de nodige ruimte op je harde schijf, geheugen en processorsnelheid opsnoept. Als je Real Player alleen nodig hebt omdat je anders de Real bestanden niet kunt afspelen hebben we een alternatief voor je met de passende naam Real Alternative. Dit is een veel lichter programma dat dezelfde bestanden afspeelt. Ook plaatst dit programma geen iconen in je statusbalk en draait niet op de achtergrond.    

Voor het afspelen van de mediabestanden wordt de Windows Media Player Classic meegeleverd, maar je kunt ook een andere player gebruiken.


Ook streaming video die deel uitmaakt van een webpagina kan met Real Alternative worden afgespeeld. Internet Explorer, Opera, Mozilla, Firefox en Netscape worden allen ondersteund.


QuickTime Alternative
Voor het afspelen van Quicktime-bestanden is er een zelfde programma beschikbaar: QuickTime Alternative. Net zoals Real Alternative is dit een open source programma dat ooit is ontstaan uit ergenis over de officiële mediaspeler. Alle QuickTime formaten (.mov .qt .3gp) worden ondersteund, ook als ze in een webpagina zijn opgenomen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl