FANtv-nl-logo-mobile

Mozy: Internet als backup-schijf

Mozy is een internetdienst waar je backups (tot 2 GB) gratis op een veilige manier kunt opslaan. Zowel Windows als Mac gebruikers kunnen hiervan gebruik maken.   

Het gevaar van een pc-crash ligt altijd op de loer, dus het maken van een kopie van al je belangrijke bestanden is aan te raden. Maar waar laat je al die honderden MB's?


Het antwoord: op internet. Nu de meeste mensen een breedbandverbinding hebben is het aantrekkelijk geworden de backup elders, op een andere locatie, te bewaren. Remote storage heet dat.


Mozy is zo'n Remote Storage backupdienst, en het goede nieuws is, tot 2 GB opslagruimte is deze dienst gratis te gebruiken. Via de website kun je een backupprogramma downloaden dat nodig is om je reservekopieen te maken. In deze software kun je bepalen welke bestanden en mappen gebackuped moeten worden en wanneer dat moet gebeuren. Backups kun je automatisch 's nachts laten uitvoeren. Je merkt er dus niets van als er dagelijks een flinke backupsessie plaats vindt. Het versturen van alle computerdata geschiedt versleuteld zodat alle informatie niet in vreemde handen kan vallen.Het programma werkt snel en gebruiksvriendelijk, en de gratis 2 GB is voor de meeste mensen meer dan voldoende. Een uitstekende dienst dus. Hou alleen wel rekening met commerciele e-mail op het adres dat je voor de inschrijving gebruikt. We raden een tijdelijk mailadres aan.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl