FANtv-nl-logo-mobile

Alvast een kijkje op je vakantieadres nemen

Routeplanners zijn handig in vakantietijd. En niet alleen om de route te bepalen. Je kunt vast een kijkje op je vakantiebestemming nemen. Ook Google Earth doet daarbij goed dienst.   

Binnenkort op vakantie? Dan zijn er diverse websites die van pas kunnen komen bij de voorbereidingen. De bekende online routeplanners bijvoorbeeld. Deze sites geven je niet alleen een routebeschrijving naar je vakantieadres, je kunt ze ook gebruiken om stadsplattegronden van je vakantiebestemming uit te printen. Dit maakt zo'n routeplanner zelfs interessant voor wie gaat vliegen.
 
De meeste Nederlandstalige online routeplanners bevatten kaarten uit heel Europa. Map24 wijst zelfs tevens de weg in Noord-Amerika, Brazilië, Australië en het Midden-Oosten. Daarnaast kun je natuurlijk altijd een lokale routeplanner gebruiken van het land wat je gaat bezoeken.Aanrader: Map24
Naast het ruime assortiment aan gedetailleerde kaarten blinkt het eerdergenoemde Map24 vooral qua bediening uit. Terwijl je bij de andere sites alleen op het totale scherm kunt inzoomen markeer je bij Map24 gewoon een stukje van de kaart. Dit stuk wordt vervolgens schermvullend getoond.Deze techniek (die Via Michelin ook gebruikt) werkt vele malen sneller en plezieriger dan de zoomfunctie op andere websites. Dit maakt - samen met de hoge kwaliteit van de kaarten - Map24 tot een echte aanrader. Ook Via Michelin is een goede routeplanner die veel toeristische informatie geeft. Deze is echter niet in het Nederlands beschikbaar.


Google Maps en Google Earth
Een andere goede website voor stadsplattegronden is Google Maps. Dit is geen routeplanner, maar je kunt er wel de kaarten vinden van een groot aantal vakantielanden. Maar Google Maps biedt meer, namelijk satellietfoto's van alle mogelijke landen en plaatsen. Soms kun je hierop dusdanig inzoomen dat de contouren van een dorp zichtbaar zijn. soms kun je zelfs zo ver inzoomen dat de auto's en mensen in de straten kunt zien.Google Maps biedt zodoende een unieke mogelijkheid om vast virtueel een kijkje te nemen op je vakantieadres. Omdat je de stadsplattegronden over de satellietbeelden heen kunt leggen is het vrij eenvoudig het juiste adres te vinden.


Wie vaak gebruik wil maken van de satellietbeelden van Google doet er verstandig aan het programma Google Earth te downloaden. Deze gratis software gebruikt dezelfde kaarten en foto's als Google Maps maar is biedt extra mogelijkheden (bijvoorbeeld om te zoeken), een betere navigatie en is sneller dan de website.

Vergelijkbare artikelen