FANtv-nl-logo-mobile

Google Maps kaartje bewerken

Met Quikmaps kun je de foto's en kaarten van Google Maps bewerken. Deze kun je vervolgens gebruiken op bijvoorbeeld je website of weblog.


Google Maps en Google Earth zijn al heel leuk van zichzelf, maar deze worden nog interessanter door de vele initiatieven van derden die tal van mogelijkheden toevoegen aan deze programma's. Quikmaps is zo'n initiatief. Via deze website kun je de kaartjes van Google Maps bewerken. Het eindresultaat kun je vervolgens op je eigen site zetten of aan iemand mailen. Het gaat om zowel de plattegronden als de satellietfoto's, en om de combinatie van die twee.Als de Quikmaps website bezoekt toont deze onmiddelijk een regionale kaart van het gebied waar jij je bevind (mits je lokatie via je provider te achterhalen is). Met de navigatieknoppen links op het kaartje kun je in- en uitzoomen. Via je linkermuisknop kun je het kaartje verschuiven, en de knoppen Map, Satellite en Hybrid tonen je de drie verschillende soorten kaarten.


Quikmaps stelt je vervolgens in staat markers en tekst-labels te plaatsen, rechte lijnen tussen verschillende punten te trekken en handmatig lijnen in te tekenen. Zo kun je een kaartje of satellietfoto van allerlei notities en uitleg voorzien, routebeschijvingen maken enz. De kaartjes kun je als plaatje opslaan en bijvoorbeeld op je website gebruiken, maar je kunt Quikmaps ook je kaartje(s) laten hosten. Hiervoor moet je je wel even inschrijven (gratis). Bijkomend voordeel is dat je dan achteraf je kaartjes nog kunt aanpassen. Als je je niet inschrijft ben je het kaartje kwijt als je de site weer verlaat (tenzij je hem natuurlijk als afbeelding hebt bewaard).


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl