FANtv-nl-logo-mobile

Foto's laten hosten door Photobucket

Soms wil je een foto tonen op een forum of weblog maar kun je hem daar niet plaatsen. Photobucket is de oplossing.


Photobucket is een fotobeheersite. Je kunt er heel snel en makkelijk foto's (en video's) naar toe uploaden, en deze foto's via een eigen internetadres aan anderen tonen. Wat dit betreft is het te vergelijken met Flickr, een fotosite die in Nederland meer bekendheid geniet. Photobucket biedt echter een andere functionaliteit, die de dienst veel gebruikers heeft opgeleverd. De op Photobucket geplaatste afbeeldingen kunnen ook op andere websites en in forums gebruikt worden.Wil je op een forum een foto bij je bericht plaatsen, dan is dat meestal niet mogelijk omdat het forum niet de mogelijkheid biedt een foto te uploaden. Je kunt dan hoogstens een foto die elders op internet staat via een code aan je bericht toevoegen. Maar dan moet deze foto natuurlijk al wel op internet staan. Is dat niet het geval, dan zal je hem zelf ergens neer moeten zetten. maar waar?


Bij Photobucket dus. Foto's die je hier plaatst kun vervolgens overal gebruiken. Veel andere foto- en hostingdiensten plaatsen een beveiling die er voor zorgt dat de foto's niet op een andere site getoond kunnen worden. Het tonen van foto's kost immers veel dataverkeer, en dus veel geld. Photobucket heeft zich daar echter niet door laten afschrikken en plukt daar de vruchten van. De meeste foto's, video's en avatars die op forums, op weblogs en op sites als eBay en Myspace getoond worden, worden gehost door Photobucket. 41 miljoen geregisteerde gebruikers heeft de dienst die samen 2,85 miljard foto's online hebben gezet. Photobucket behoort tot de top 50 van bedrijven die het meeste dataverkeer op internet veroorzaken.


Dat dit financieel aantrekkelijk is blijkt wel uit het feit dat Photobucket onlangs voor 250 miljoen dollar is gekocht door Rupert Murdoch's New Corp. En dat is tevens het moederbedrijf van MySpace, de grootste community-site van internet en één van de grootste afnemers van de foto's van Photobucket.


Zoek je dus een plek om foto's en video's te plaatsen die je op een andere plek, bijvoorbeeld een forum of je eigen website of weblog, wilt gebruiken? Kijk dan eens naar Photobucket. Je kunt er gratis 1 GB aan foto's en video's plaatsen, en maandelijks 25 GB aan dataverkeer genereren. Neem je een betaald abonnement voor 25 dollar per jaar, dan kun je 10 GB aan foto's en films kwijt en is het dataverkeer onbeperkt.

Vergelijkbare artikelen