FANtv-nl-logo-mobile

Strips en cartoons maken met Pixton

Wil je een leuke cartoon of strip maken? Maar heb je één klein probleempje, je kunt niet tekenen! Dan is er een oplossing: Pixton.Pixton is een nieuwe website waarbij je ook zonder tekentalent een strip of cartoon kunt maken. Je schrijft je gratis in op de site, en kunt vervolgens met wat kliks de hoofdpersonen van je strip samenstellen. Deze kun je vervolgens in allerlei houdingen in de plaatjes neerzetten.
Hun omgeving kun je voorzien van kleuren, maar bijvoorbeeld ook van decorstukken als meubels. Verder kun je draaien en inzoomen om tot het plaatje te komen dat je voor ogen hebt.


Natuurlijk heb je tekstballonnen tot je beschikking voor de teksten. En dat brengt ons bij het gedeelte waar je wel talent voor nodig hebt. Pixton neemt je het tekenen uit handen, maar voor de scherpe teksten en goede grappen zal je zelf moeten zorgen.


Het resultaat kun je in een virtueel stripalbum op Pixton zetten, maar ook op je eigen website. Voor liefhebbers is er ook nog een wedstrijd-element. Op Pixton kun je mensen laten stemmen op jouw strip of cartoon en zo een hoge ranking proberen te halen.


Het nadeel van het gebruik van Pixton om voor je website of papieren krantje cartoons te maken is dat alle strips in dezelfde stijl worden uitgevoerd. Iemand die Pixton kent zal daarom meteen zien dat hij daar gemaakt is.


Op de Pixton website zijn talloze voorbeelden te vinden van leuke (en minder leuke) strips die met de site zijn gemaakt.

     


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl