FANtv-nl-logo-mobile

De digitale comeback van de mixtape

Muxtape.com is een website waarop je een compilatie van je favoriete muziek kunt plaatsen. Er passen er echter niet meer nummers op dan op een ouderwets cassettebandje.


Vroeger bestond er zoiets als een cassettebandje. Daarop kon je een stuk of 12 favoriete liedjes zetten, en deze aan vrienden laten horen. Dat cassettebandje is terug, maar dan in een digitale virtuele vorm.


Op Muxtape.com kun je een moderne variant van zo'n cassettebandje maken. Dat doe je door een (gratis) account bij deze site aan te vragen en maximaal 12 mp3-bestanden op te laden. De zo gemaakte virtuele "muxtape" komt vervolgens op de website te staan, en kan door iedereen worden beluisterd. De collectie krijgt een eigen subdomein wat je aan vrienden kunt doorgeven.Als je dat wilt kun je later nog wijzigingen aanbrengen, en bijvoorbeeld liedjes door andere vervangen. Maar het maximum van 12 blijft gelden.


Een liedje mag niet groter dan 10 megabyte zijn, en per artiest of groep mag er maar één deuntje in de compilatie opgenomen worden. Ook mag er geen muziek geupload worden waarop auteursrechten rusten. Dat laatste wordt echter (nog) niet gecontroleerd.


Muxtape.com is een originele manier om elkaar online muziek te laten horen, en om nieuwe muziek te leren kennen. Als het een succes wordt zal de RIAA er echter wel spoedig op bezoek gaan.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl