FANtv-nl-logo-mobile

Je foto's op Google Maps en Earth via Panoramio

Plaats je eigen foto's in Google Earth en Google Maps via de fotosite Panoramio. Je kunt dan exact laten zien waar deze gemaakt zijn. Het is ook een leuke manier om anderen de mooiste plekjes van je omgeving te tonen. 


Met Panoramio kun je je eigen foto's aan Google Earth koppelen. Deze zijn dan in een aparte laag in het programma (of via de Panoramio website) te zien. Als je in Google Earth of Google Maps deze laag instelt kun je alle openbare foto's zien. Dat zijn er een kleine 10 miljoen), maar je kunt ook een laag maken met alleen je eigen foto's.Panoramio werd op 3 oktober 2005 gelanceerd als één van de eerste onafhankelijke  webdiensten die gebruik maakte van de mogelijkheden van Google Earth. Het idee sloeg dusdanig aan dat Google het bedrijf anderhalf jaar later overnam. Daarmee kwam Panoramio in dezelfde handen als Google Earth en Google Maps. Dat had ondermeer tot gevolg dat de foto's bij Panoramio sinds mei 2008 ook op de Google Maps website getoond worden.


Als gebruiker mag je gratis 2 GB aan foto's opslaan. Je kunt deze ondermeer gebruiken om mooie foto's uit je eigen omgeving online te plaatsen of om foto's van een rondreis in een eigen laag te plaatsen. In Google Maps, Google Earth of Panoramio kunnen vrienden en familie dan de foto's bekijken en precies zien waar ze gemaakt zijn. Je kunt de foto's voor het grote publiek beschikbaar maken, of alleen toegankelijk maken voor bekenden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl