FANtv-nl-logo-mobile

MyHeritage: Facebook voor gezinnen

MyHeritage maakt een grote kans om uit te groeien tot de leidende profielensite


Omdat Facebook internationaal de markt van de individuele profielensites beheerst richten veel nieuwkomers zich op een bredere doelgroep, die van de families. Internationaal en ook in Nederland schieten de sociale netwerken uit de grond die families in staat stellen een stamboom op te bouwen (en steeds verder uit te breiden) en om foto's en informatie met elkaar uit te wisselen.In Nederland zijn ondermeer Famster, Zooof, Familieband en het Duitse Verwant actief, maar het Israelische MyHeritage zou wel eens kunnen gaan uitgroeien tot het "Facebook voor families". MyHeritage heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen leden en heeft zijn zaakjes technisch prima voor elkaar. Door overname van het concurrerende Kindo heeft MyHeritage bovendien heel veel extra kennis en ervaring binnengehaald. Toegang tot MyHeritage is te krijgen via internet of door een klein gratis software-programmaatje te downloaden.


Technieken als Smart Matching en automatische foto-tagging stellen de gebruiker niet alleen in staat hun familiegeschiedenis uit te zoeken, maar ook om onderling contact te houden. De site is beschikbaar in 25 talen (waaronder Nederlands), en meer zullen er volgen. Dit zorgt er voor dat het ontdekken van nieuwe familiebanden niet bij de grens hoeft te stoppen. Ook internationaal kun je via smart matching familieleden vinden.


Bijzonder is de foto-tagging techniek van MyHeritage. Dit is een techniek die mensen op foto's automatisch scant en vervolgens herkent. Dit zal het makkelijker maken voor families om hun foto's te organiseren, te zoeken en te delen. De indrukwekkende groei van gebruikers is gebaseerd op de groeiende behoefte van families om contact te houden, over elkaar te horen en foto's te delen. Het opbouwen van een familiestamboom is ook iets dat veel mensen aanspreekt. Voor het laatste is het belangrijk dat er internationaal één leidende familiesite komt. Het is immers lastig familiebanden te ontdekken als de families zich versnipperen over een groot aantal verschillende profielensites. MyHeritage maakt een grote kans deze leidende site te worden.   

Vergelijkbare artikelen