FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe manier van info verzamelen op internet

Twine is een nieuwe webdienst, die het mogelijk moet maken op een nieuwe manier informatie over favoriete onderwerpen op internet te verzamelen.


Een Twine is een interessegebied, er bestaan al Twines over duizenden onderwerpen, en er komen er dagelijks honderden bij. Denk hierbij aan onderwerpen als de kredietcrisis, Barack Obama, wetenschap, bier en de gezondheid.


De meeste van deze Twines zijn openbaar, wat inhoudt dat iedereen ze kan bekijken, maar er ook informatie aan kan toevoegen. Kom je bijvoorbeeld een interessant artikel op internet tegen over de kredietcrisis tegen, dan kun je deze toevoegen aan die betreffende Twine. Ook afbeeldingen, video's, bookmarks en andere webcontent kunnen aan de Twine worden toegevoegd. Zo ontstaat er een soort weblog met informatie over één onderwerp, die door één of meerdere mensen wordt bijgehouden.Want er zijn twee soorten Twines. Openbare, die vaak door een heleboel mensen worden gevuld. Maar ook privé Twines waarin één persoon alle nuttige informatie die hij op internet tegenkomt voor zichzelf bijhoudt. Het aantal privé Twines en openbare Twines houdt zich aardig in evenwicht. Circa 50% is openbaar.


Het sterktste punt van Twine is  dat het de gebruiker in staat stelt nieuwe informatie over een favoriet onderwerp te vinden. Dat kan door het bekijken van de bijdragen van andere gebruikers, door het koppelen van Twines van anderen aan jouw persoonlijke Twine of door content die Radar Networks (het bedrijf achter Twine) zelf aan de Twines toevoegd. Het is namelijk de bedoeling dat Twine in de toekomst via tekstherkenning in andere technieken zelf automatisch content toevoegt.


Informatie die verzameld worden via Twines waarvoor jij bent ingeschreven kun je terugvinden op Twine.com, maar kan je ook via een mail of rss-feed worden toegestuurd.

Vergelijkbare artikelen