FANtv-nl-logo-mobile

Online inzicht in je financiën met Yunoo

Yunoo is een gratis online dienst waarmee je je financiën inzichtelijk kunt maken en kunt analyseren. Het doel is om zo geld te besparen.


In Amerika bestaan al meerdere van dit soort sites, maar in Nederland is Yunoo - opgezet door vier Utrechtse studenten - de eerste site in zijn soort. Bij Yunoo kun je je financiële gegevens importeren (je internetbankgegevens) waarna Yunoo deze automatisch rubriceert na soort uitgave. Vervolgens krijg je analyses, duidelijke grafieken, en tips om geld te besparen.Als alle transacties ingedeeld zijn, zie je in één eenvoudige en duidelijke grafiek hoeveel er binnen is gekomen en uit is gegaan. Per dag, week, maand, kwartaal en jaarniveau kun je alles bekijken. Zo worden transacties begrijpelijk en weet je direct waar je geld heen gaat.


Je kunt per categorie jezelf anoniem vergelijken met de rest van de Yunoo-gebruikers. Zo weet je direct of je teveel uitgeeft ten opzichte van een groot aantal gebruikers. Volgens goed internetgebruik zijn er ook mogelijkheden om tips en adviezen uit te wisselen met anderen.


Privacy en veiligheid liggen bij maar weinig webdiensten zo gevoelig als bij een site als dit. Yunoo heeft dus veel beschermingen ingebouwd. De gebruikers kunnen zich anoniem inschrijven en alle gegevens worden dusdanig gecodeerd dat ze ook voor de medewerkers van Yunoo niet leesbaar zijn. Dagelijkse veiligheidtests, beveiligde datacenters, een beveiligde verbinding met een veiligheidscertificaat, externe audits en een dagelijkse scan zorgen voor de rest.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl