FANtv-nl-logo-mobile

Een schone en veilige PC

29 april is het Nationale pc-opschoondag. Hier vast enkele tips voor een snelle en veilige pc. Deze tips zijn natuurlijk ook nuttig voor iedere andere dag van het jaar.


Beveiligingsexpert G Data roept 29 april uit tot Nationale pc-opschoondag en spoort Nederlanders aan om dan hun computer op te schonen. Oude software en overbodige data op computers zorgen voor onnodige systeemvertraging en bieden cybercriminelen gemakkelijk toegang tot computers. Daarom geeft G Data schoonmaaktips die iedereen op 29 april kan toepassen, en uiteraard ook op elke andere dag van het jaar.(Afbeelding: SevensHeaven)


Op de meeste computers zijn veel programma´s geïnstalleerd die nauwelijks gebruikt en geüpdate worden. Dit veroorzaakt grote veiligheidsproblemen. “Gebruikers zouden altijd de laatste versie van besturingssystemen, internetbrowsers en software moeten gebruiken," aldus Ralf Benzmüller, manager van het G Data Security Lab. “Vooral het gebruik van verouderde software waarvan updates niet langer beschikbaar zijn, levert risico´s op. Deze programma´s kampen vaak met gaten in hun beveiliging waardoor cybercriminelen gemakkelijk malware kunnen installeren op pc´s.”


Schoonmaaktips voor een veilige pc:  • Installeer de laatste versie van service packs en patches om je besturingssysteem te updaten.

  • Activeer voordat je verbinding maakt met internet je virusbeveiliging.

  • Ook chat-, video-, en e-mailprogramma´s hebben beveiligingsgaten. Om deze op het spoor te komen kun je applicaties als Secunia Personal Inspector (www.secunia.nl) gratis gebruiken.

  • Verwijder verouderde programma´s waarvan geen updates beschikbaar zijn.

  • Stel accountbeperkingen in wanneer je een computer voor de eerste keer gebruikt. Zo voorkom je dat minder ervaren gebruikers onbewust virussen binnenhalen.

  • Installeer de meest recente antivirusprogramma´s. Zorg er daarnaast voor dat je het correct registreert zodat de updatemechanismes goed functioneren en download altijd de laatste updates om jezelf te beschermen tegen nieuwe malware.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl