FANtv-nl-logo-mobile

Persoonlijke verkeersinformatie per mail

Routenet is onder de naam MyTraffic een mailservice gestart die automobilisten verteld wat er aan files op hun dagelijkse route staat.


De meeste mensen rijden dagelijks van werk naar huis (en omgekeerd) dezelfde route. En, iedere dag bezoeken ze de online verkeersinformatie om te kijken of er files op dit traject staan, en wat hun lengte is. Routenet, de online routeplanner en verkeersinformatiesite van Locatienet, is daarom gestart met MyTraffic. Met behulp van MyTraffic kunnen gebruikers op ieder gewenst tijdstip automatisch een melding ontvangen met een overzicht van de files op hun dagelijkse route.


Daarnaast kunnen zij een melding krijgen wanneer er een x-aantal minuten vertraging is ontstaan op de route. De melding wordt gratis verstuurd naar een opgegeven e-mailadres. Gebruikers zijn daardoor nog sneller op de hoogte van de relevante verkeerssituatie.Al sinds 2007 kunnen gebruikers van de online routeplanner van Locatienet een zogenaamde dagelijkse route instellen. Dit is een persoonlijke route die zij vaak afleggen, bijvoorbeeld woon-werk verkeer. Voor die specifieke route krijgen gebruikers dan in één oogopslag een overzicht van de files op die route. Daarbij berekent Routenet tevens de actuele reisduur afhankelijk van de verkeerssituatie, waarbij de vertraging wordt weergegeven in minuten.


Sebastiaan Raaphorst, directeur bij Locatienet: “In plaats dat gebruikers naar onze website gaan om de files te bekijken, krijgen zij deze informatie nu eenvoudig aangeleverd via e-mail. Daardoor zijn zij sneller op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op de weg. Door het introduceren van dit soort nieuwe functionaliteiten, bieden wij onze gebruikers steeds meer de mogelijkheid onze routeplanners af te stemmen op hun persoonlijke behoefte.”

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl