FANtv-nl-logo-mobile

Snel door online kranten bladeren

Fast Flip is een nieuwe dienst van Google waarmee razendsnel door online kranten gebladerd kan worden.


Wie om het nieuws te volgend diverse online nieuwssite raadpleegt is wel even wat tijd kwijt. Niet alleen staan ze verspreid over internet, ook is de opzet en navigatie niet altijd duidelijk (want verschillend) en laden de html-pagina's soms tergend lanagzaam. Vooral als er veel animaties en foto's op staanGoogle is daarom gekomen met Fast Flip, een experimentele dienst om snel de krantensites te scannen. Op deze website kun je de grote internationale kranten vinden en snel doorbladeren. Fast Flip toont de krantenpagina's snel omdat de pagina's niet in HTML maar als PNG-bestand getoond worden. Dat betekent dat er per pagina gemiddeld maar zo'n 100Kb binnengehaald hoeft te worden. Zodoende kun je snel van blad naar blad springen om koppen te snellen.


Het doorbladeren kan per krant, maar ook op onderwerp of je kunt het lijstje met meest bekeken pagina's volgen.


De PNG's zijn over het algemeen prima te lezen, maar als je een scherper beeld wil hebben, een link wilt afspelen of een video wilt bekijken hoef je alleen maar op de PNG-afbeelding te drukken. Fast Flip opent dan de echte HTML-pagina met al zijn mogelijkheden.Fast Flip werkt niet alleen op computers maar ook op iPhones en Android-telefoons. Andere mobiele platforms zullen in de toekomst ook ondersteund gaan worden. Ook wil Google de dienst in meerdere talen gaan aanbieden, in de test-fase is echter alleen Engels beschikbaar.


Het aanbod van kranten beperkt zich in deze fase tot 39 Engelstalige uitgaven van geselecteerde uitgevers zoals de BBC, The Washington Post, The New York Times en BusinessWeek. Maar in de toekomst zal het aanbod sterk worden uitgebreid.


Fast Flip is gedurende de testfase te vinden op fastflip.googlelabs.com

Vergelijkbare artikelen