FANtv-nl-logo-mobile

Google Maps zonder internet gebruiken

Het wordt binnenkort mogelijk Google Maps op je Android-smartphone of -tablet te gebruiken zonder dat je verbinding hoeft te maken met internet. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld de bezitters van een Android-tablet die alleen via het thuisnetwerk en via WiFi-hotspots contact kunnen maken met internet.

 

google-maps-mobiel

 

Google gaat namelijk de mogelijkheid bieden om de kaarten van gebieden naar keuze op je tablet PC of smartphone op te slaan. Onderweg kun je deze dan raadplegen om de juiste weg te zoeken. Je zou de kaarten van Nederland bijvoorbeeld vast op je telefoon of tablet kunnen installeren.

Google stelt deze mobiele functie alleen beschikbaar voor gebruikers van het eigen Android besturingssysteem. Op apparaten met een ander besturingssysteem zoals een iPad of een telefoon, tablet of laptop met Windows werkt Google Maps niet offline.

 


Google Trekker: Street View voor wandelaars
Google heeft nog meer aanpassingen op Google Maps aangekondigd. Zo komt er de functie Trekker. Trekker is hetzelfde als Street View maar dan met beelden voor wandelaars. Met Trekker kom je op plaatsen waar je met de auto niet kunt komen. De foto's voor Trekker zijn dan ook niet gemaakt met behulp van een speciaal geprepareerde auto maar doormiddel van een rugzak die voorzien is van tal van camera's.

3D
Een derde aanpassing is dat Google Maps en Google Earth zeer gedetailleerde 3D kaarten. Door diepte in de kaarten aan te brengen moet het makkelijker worden de juiste weg te vinden. Google wil nog voor het eind van het jaar een groot aantal steden in de vernieuwde 3D kwaliteit beschikbaar stellen. Voor het maken van de 3D kaarten zijn geen auto's of rugzakken ingezet maar vliegtuigen die met een hoek van 45 graden uit vier verschillende richtingen foto’s hebben gemaakt. Aan de hand van vormen en kleuren van de gebouwen en heel sterke computers die alle gegevens kunnen verwerken zijn er vervolgens 3D kaarten samengesteld.

 

 

Deze 3D kaarten zullen wel voor iOS gebruikers beschikbaar komen. Hiermee rijdt Google Apple in de wielen die onlangs zelf 3D kaarten voor de iPad aankondigde.

Vergelijkbare artikelen