FANtv-nl-logo-mobile

YouTube zonder reclame

Heb je ook zo'n hekel aan die reclamefilmpjes voor YouTube filmpjes. Vanaf 28 oktober 2015 is er YouTube Red, een betaald abonnement zonder reclame.

youtube zonder reclame

Voor 9,99 dollar per maand (zeg maar 10) zie je die vervelende filmpjes niet meer. Daarmee is het abonnement niet goedkoop, maar als extra krijg je er de mogelijkheid bij om direct vanuit YouTube filmpjes lokaal op te slaan. Hiervoor heb je tot nu toe software van derden nodig. Ook geeft het YouTube Red de abonnee toegang tot content die alleen toegankelijk is voor leden. Als YouTube hier shows, series, documentaires en films van professionele kwaliteit op aan gaat bieden zal dit het betaalde abonnement heel aantrekkelijk kunnnen maken.

Maar in de eerste plaats kan YouTube Red ons redden van die vervelende reclame die vooral erg irritant is als je snel een kort filmpje wilt bekijken.

Nadeel: Verdwijnt er content van YouTube?
De komst van het betaalde abonnement brengt ook een nadeel met zich mee. Diverse professionele filmmakers die nu gratis content via YouTube aanbieden hebben een exclusieve overeenkomst met betaaldiensten. Dat betekent dat ze hun films niet op een niet-gratis dienst mogen aanbieden. Doordat YouTube niet wil dat producenten van de betaaldienst worden uitgesloten zijn deze filmmakers mogelijk contractueel verplicht hun materiaal van YouTube af te halen.

Tags: youtube, reclame