FANtv-nl-logo-mobile

Windows for Smartphone

Met het Windows for Smartphone besturingssysteem draaien mobiele telefoons gewoon onder Windows.


   De Motorola MPX 200 is een bijzondere telefoon. Het is namelijk één van de eerste telefoons die draait onder het Windows for Smartphone besturingssysteem. Windows op je mobiele telefoon dus, inclusief bekende applicaties als Internet Explorer, Windows Media Player, Outlook en MSN Messenger.  

De bovengenoemde software lijkt sterk op de pc-versies, maar wijkt daarvan natuurlijk wel iets af. Aan een mobiele telefoon stel je immers andere eisen en de ruimte is zowel fysiek als in mb's een stuk kleiner. 


De Pocket Internet Explorer geeft je (via een gprs-abonnement) toegang tot het web, inclusief intranetsites, streaming video of muziekbestanden. Via Pocket Outlook kun je de e-mail bij je provider uitlezen, of je kunt gebruik maken van Hotmail. Naast de herkenbaarheid heeft Windows for Smartphone nog een groot voordeel: De mogelijkheid om net zoals op je pc alle mogelijke software en hebbedingetjes te downloaden. Er wordt steeds meer software voor dit mobiele besturingssysteem ontwikkeld. Handige programma's, heel veel games, beginschermen en natuurlijk muziek, ringtones en videoclips. Smartphones met Windows Mobile beschikken over een sleuf voor een zogeheten SD-kaart (Secure Digital). Dit biedt u de mogelijkheid muziek, games en andere bestanden in een extern geheugen op te slaan, zodat je ze altijd kunt meenemen.  


MSN Messenger voor de Smartphone lijkt als twee druppels water op de pc-versie. Via de internetverbinding kun je snel instant messages versturen naar iedereen die op jouw lijst met on-line contacten staat. Je kunt zelfs met meerdere mensen tegelijk communiceren. In het chatvenster kun je berichten opstellen en lezen. Zodra iemand contact met u zoekt, krijgt je daarvan een melding. En net als op de pc zie je het ook wanneer de ander terugschrijft. Met de functie Mijn tekst kunt u veelgebruikte berichten met één druk op de knop verzenden. Wel wat anders dan sms!  

Met de Motorola MPX 200 Smartphone heb je mobiel de beschikking over de mogelijkheden van een pc, een pda en natuurlijk een telefoon.


Het is alleen jammer dat zo'n compleet toestel niet over een ingebouwde fotocamera beschikt. Een ander nadeel is dat de smartphone geen Bluetooth ondersteund. 

Vergelijkbare artikelen