FANtv-nl-logo-mobile

HTC Touch Pro

Weer een nieuwe versie van de succesvolle Touch! Het grote nieuws is dit maal dat de smartphone zowel via het touchscreen als via een qwerty-toetsenbord te bedienen is.


HTC is een Taiwanese telefoonfabrikant die steeds meer in de belangstelling komt te staan. Hun toestellen, die vaak meer aan kleine computertjes doen denken, zijn helemaal voor de klaar toekomst.
HTC is een ouder merk dan menigeen denkt. In 1997 begon de fabrikant al met de productie met pda's en later ook met smartphones. Dit gebeurde echter in opdracht en onder de naam van merken als Palm, Dell, HP, Compaq en Siemens. Maar na verloop van tijd gingen ook zelf telefoons verkopen. Hiervoor verschool men zich echter achter de merknaam Qtek.


Deze schuilnaam heeft HTC afgeworpen, en sinds kort komen ze onder eigen naam met hun geavanceerde telefoons op de markt. Hierbij richten ze zich vooral op de consumentenmarkt, waar hun fabrikaten hiervoor nog vooral naar de zakelijke markt gingen.

    


Na enkele leuke maar minder bekende telefoons, die zoals eerder opgemerkt vaak het uiterlijk van een zakcomputertje hadden, oogste HTC veel publiciteit en lovende reacties met de HTC Touch. De introductie van deze telefoon, die vooral met de duim bestuurd wordt, kwam vlak na die van de iPhone, en lange tijd was de HTC Touch de enige telefoon die in de schaduw kon staan van die van Apple.


Na de eerste Touch volgde diverse andere Touchen zoals de Touch Dual en de Touch Cruise. Opschudding werd echter vooral veroorzaakt met de Touch Diamond, volgens velen de iPhone killer!


Wat aan al deze laatse versie van de HTC Touch ontbrak is echter het qwerty-toetsenbord wat de Qtek's en de eerste HTC telefoons zo kenmerkte. Met de nieuwe HTC Touch Pro keert HTC echter terug naar deze roots. Je zou de telefoon het best kunnen omschrijven als een HTC Diamond met een uitschuifbaar toetsenbord. Voor het principe werd teruggegrepen op de HTC Tytn serie, een kruising tussen PDA en telefoon die het vooral bij zakelijke gebruikers erg goed deed.Meer dan bij andere telefoons neemt bij de TC Touch Pro mailen, en daarmee ook internetten, een belangrijke plaats in. Voor snelle communicatie zijn daarom HSDPA en WiFi aanwezig. Maar ook een ingebouwde GPS-ontvanger (voor routenavigatie) en een extra krachtige accu. En natuurlijk is ook deze Touch via het 2.8 inch touchscreen te bedienen. Als gebruiker heb je dus de keuze uit twee werelden op één telefoon.Verder is er een tv-uitgang (leuk), een 3.2 megapixel-camera (heel redelijk) en 512 MG intern geheugen (veel te weinig). Goedkoop zal de HTC Touch Pro echter niet worden. 699 euro is de adviesprijs voor een exemplaar zonder abonnement. In augustus is hij te koop.

Vergelijkbare artikelen