FANtv-nl-logo-mobile

iPhone 3GS

De derde versie van de iPhone is door Apple gepresenteerd. Deze Apple 3GS zal eind deze zomer ook in Nederland beschikbaar komen.


Één van de belangrijkste verbeteringen is de snelheid. "Alles gaat sneller" meldt Apple. Het opstarten van de sms-functie neemt bijvoorbeeld nog maar de helft van de tijd in beslag.Ook de camera is verbeterd. Deze biedt nu de mogelijkheid filmpjes in een resolutie van 640 bij 480 pixels te schieten in een vloeiende stroom van 30 beelden per seconden. Verder is de resolutie van de camera opgekrikt naar een scherpte van 3-megapixel en beschikt deze nu over autofocus, automatische witbalans en de mogelijkheid om scherp te stellen op een voorwerp of persoon door eenvoudigweg op het touchscreen te tikken (tap-focus). Ook de batterij is verbetert, en gaat langer mee op één lading.


Niet alleen foto's maar ook video's zijn direct op de iPhone 3GS te bewerken, en kunnen via mms worden doorgestuurd. 


Maar er zijn ook nieuwe mogelijkheden. Via hsdpa kan er met een snelheid van 7,2mbps worden geïnternet, en de iPhone is voortaan ook via spraak te besturen. Dit is mogelijk via een aantal vaste instructies. Zo wordt de vraag 'What's playing now?' beantwoord met de titelgegevens van de muziek die op dat moment afgespeeld wordt.


Een digitaal kompas zorgt ervoor dat bij het navigeren de kaarten draaien in de richting waarop de iPhone 3GS gehouden wordt.


De huidige iPhone 3G blijft gewoon naast de nieuwe iPhone 3GS bestaan, maar zal een stuk goedkoper worden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl