FANtv-nl-logo-mobile

Samsung Galaxy S5

Samsung heeft de langverwachte Galaxy S5 smartphone gepresenteerd. Het toestel bevat diverse verbeteringen ten opzichte van de Galaxy S4 die hij opvolgt. Zo is het toestel beschermd met een vingerafdrukscanner, is er een hartslagmeter ingebouwd, is de behuizing stof- en waterdicht en zijn camera en batterij verbeterd.

samsung-galaxy-s5

Krachtige 5,1 inch smartphone
Het scherm is een Full HD 5,1 inch Super AMOLED scherm dat qua resolutie gelijk blijft aan dat van de S4. Wel is de beeldkwaliteit beter. De processor is een snelle 2,5 GHz quad-core. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de opslagruimte 16 of 32GB. Dat laatste is uit te breiden via microSD.

Camera
Ook de camera van de Samsung Galaxy S5 is een pronkstuk. Hij beschikt over een 16 megapixel sensor, de mogelijkheid om video's op te nemen met een UHD-resolutie van 30 frames per seconde, een autofocus die slechts 0,3 seconden in beslag neemt, een Selective Focus waarmee je op een deel van een voorwerp of persoon kunt focussen en een geavanceerde HDR-modus voor foto's en video.

galaxy-s5

Internet
Voor communicatie met de buitenwereld beschikt de Samsung Galaxy S5 over snelle verbindingen als 4G (LTE), WiFi 802.11ac en zelfs 2x2 MIMO. Een "downloadbooster" maakt het mogelijk om 4G en WiFi gelijktijdig te gebruiken zodat je veel sneller kunt internetten.

Fitness en gezondheid
Opvallend aan de Samsung Galaxy S5 zijn de vele meegeleverde apps op het gebied van fitness en gezondheid. In de flitser zit een hartslagsensor ingebouwd die via een vingertop de hartslag kan meten. De resultaten hiervan worden gebruikt in de S Health 3.0-app, één van de vele meegeleverde gezondheids-apps. De Samsung Galaxy S5 is verder compatible met Samsungs Gear Fit polsbandje.

Prijs en beschikbaarheid
In april 2014 komt de Samsung Galaxy S5 beschikbaar. Samsung gaat hem leveren in de kleuren zwart, wit, blauw en goudbruin. Bij Castle is de telefoon al te bestellen als los toestel (699 euro) of in combinatie met een abonnement bij Tele2, T-Mobile, Sizz of Vodafone.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl