FANtv-nl-logo-mobile

Android Apparaatbeheer. Voor als je telefoon kwijt is.

Android Apparaatbeheer (in het engels Android Device Manager) is een gratis dienst die je behulpzaam is als je smartphone of tablet met Android is gestoleb, als je hem hebt verloren, of als je hem gewoon kwijt bent.

Je kunt via deze webservice en bijbehorende app je telefoon of tablet opsporen, vergrendelen en zelfs de inhoud ervan van afstand wissen.

 

google-apparaatbeheer

 

 

Backup telefoonnummer
Nieuw is de mogelijkheid om een backup-telefoonnummer op te geven dat iemand die jouw telefoon vindt kan bellen. Dit nummer is dan bereikbaar via een knop dat al zichtbaar is op het inlogscherm van je smartphone. Het werkt dus ook als de vinder niet kan inloggen.

Telefoon opsporen
Bij verlies of diefstal kun je met Android Apparaatbeheer / de Android Device Manager terugvinden. Daarvoor moet je wel aangegeven hebben dat het apparaat zijn locatie aan Google mag doorgeven. Is je toestel verloren of gestolen, dan log je met een computer of ander apparaat in op je Google account en kun je de huidige of laatst bekende locatie van je telefoon/tablet opvragen. Google adviseert je wel om bij diefstal de politie in te schakelen en niet zelf achter je smartphone aan te gaan.

Ringtone af laten gaan
Voor mensen die hun telefoon altijd kwijt zijn is Android Apparaatbeheer ook handig. Je kunt namelijk van internet de telefoon de opdracht geven vijf minuten lang de ringtone af te spelen. Tegen die tijd heb je de telefoon wel onder bed gevonden of uit de wasmand gevist.

Meer functies
Andere mogelijkheden die Android Apparaatbeheer biedt zijn op afstand vergrendelen, terugzetten op fabrieksinstellingen toestaan om alle gegevens op de telefoon of tablet te wissen. Voor dit alles is natuurlijk wel internettoegang zijn, en voor het opsporen van het apparaat moet de GPS-functie aanstaan.

De app voor Android Apparaatbeheer is hier te vinden.

Vergelijkbare artikelen