FANtv-nl-logo-mobile

Samsung Galaxy Alpha

Samsung komt met de Galaxy Alpha, een geheel nieuwe smartphone met een design dat waarschijnlijk model staat voor nog veel meer Samsung telefoons.

Dit nieuwe design is strak en verfijnd. Met een compacte body in een metalen frame. Dit frame beschikt over afgeronde hoeken en een achterkant met een subtiel relief. Dun ook, met een dikte van 0,67 centimeter is de Samsung Galaxy Alpha de dunste Galaxy ooit.

samsung-galaxy-alpha

Maar deze smartphone moet het niet alleen van zijn looks hebben. Ook de prestaties en mogelijkheden zijn dik in orde. Al staat de Samsung Galaxy S5 nog wel iets hoger ook op de ladder. Dat neemt niet weg dat de Galaxy Alpha een prima telefoon is. Samsung ziet het toestel als een iPhone 6 concurrent.

De Samsung Galaxy Alpha heeft een 720p HS scherm in de vorm van een 4,7 inch Super AMOLED display met een resolutie van 720 bij 1280 pixels. Hij wordt aangedraven door een octa-core processor die is opgebouwd uit twee quad-core processoren van 1,8 Ghz en 1,3 Ghz. Naar behoefte worden deze processoren ingeschakeld waardoor de Samsung Galaxy Alpha snel als zuinig kan zijn.

De camera aan de achterzijde biedt een 12-megapixel resolutie. Naast scherpe foto's kun je er ook video's in Ultra HD kwaliteit (3480 x 2160) mee opnemen.

Het intern geheugen van deze onder Android 4.4 KitKat draaiende smartphone bedraagt 32GB. Daarmee moet je het dan ook doen, want deze capaciteit is niet uit te breiden met geheugenkaartjes. Het werkgeheugen is 2GB.

Vanaf september 2014 is de Samsung Galaxy Alpha in Nederland te koop in vijf kleuren. De adviesprijs bedraagt 599 euro.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl