FANtv-nl-logo-mobile

Nokia Lumia 830

Microsoft (tegenwoordig eigenaar van Nokia) heeft de Nokia Lumia 830 gepresenteerd. Microsoft heeft hoge verwachtingen van het succes van deze smartphone, die met een prijs van 399 euro heel aantrekkelijk geprijsd is.

nokia-lumia-830

De 5 inch Nokia Lumia 830 lijkt sterk op de al eerder uitgebrachte Lumia 930, maar heeft een net wat strakker design. Onder de motorkap wordt de smartphone aangedreven door een quadcore Snapdragon 400 processor. Een 2200 mAh accu zorgt voor het nodige uithoudingsvermogen en een brede speaker aan de onderkant verzorgd een goed geluid.

De 10 megapixel camera heeft een wat lagere resolutie dan we gewend zijn van een telefoon in deze klasse, maar toch is het een prima camera. Deze beschikt over automatische beeldstabilisatie en maakt ook bij slecht licht goede foto's. Ook de resolutie van het 5 inch scherm is met 1280 bij 720 pixels aan de lage kant. Maar ook hier is de kwaliteit dik in orde. Het beeld is scherp, en ook goed te zien als er veel licht op het scherm valt.

Filmen gaat met de Noka Lumia 830 met een kwaliteit van 24fps. De ontwikkelaars hebben volgens Microsoft een groot aantal verbeteringen aan de camerasoftware aangebracht en ook de app moet vele extra mogelijkheden bevatten. De Nokia Lumia 830 is de eerste telefoon met de nieuwste update van Windows Phone 8.1 (Lumia Denim).

Een high-end smartphone is de Nokia Lumia 830 dus zeker niet, dit ondanks dat Microship het als een paradepaardje beschouwt. Maar dankzij de relatief lage prijs geeft de Lumia 830 zeker de kans een succes te worden. In Nederland gaat het toestel 399 euro kosten.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl