FANtv-nl-logo-mobile

Blackberry Passport met vierkant scherm

Als een technologiebedrijf in de problemen komt is dat meestal wel goed voor hun creativiteit. Om het tij te keren durven ze sneller iets uit te proberen. Zo komt BlackBerry (ja ze bestaan nog) nu met een smartphone die is voorzien van een vierkant scherm.

Opmerkelijk nu de schermen van computers, telefoons en monitoren juist steeds breder worden.

blackberry-passport

Met zijn vierkante scherm en fysiek qwerty-toetsenbord brengt BlackBerry met de BlackBerry Passport in ieder geval een uniek vormgegeven smartphone op de markt. Een heel verschil met de concurrentie, waarbij alle telefoons sprekend op elkaar lijken. De Passport heeft volgens de oude Blackberry traditie weer een echt toetsenbord, maar wel nieuw is dat je deze ook als touchpad kunt gebruiken.

Het vierkante scherm van de Blackberry Passport is 4,5 inch groot en biedt een schermresolutie van 1440 bij1440 pixels. Dat is een scherpte van 453 pixels per inch. Een breed scherm bij een relatief kleine smartphone is best plezierig omdat er veel meer in de breedte op past. Daardoor hoef je teksten van websites veel minder te verkleinen om ze in volle breedte op het scherm te tonen. Ook het feit dat het toetsenbord een grote touchpad is lijkt ons heel handig bij de bediening. Je kunt je vingers op het toetsenbord houden en hoeft het touchscreen nauwelijks aan te raken. Volgens Blackberry kun je met de Passport heel makkelijk tekst selecteren.

blackberry-passport-vierkant-scherm

Door zijn vierkante scherm is de Passport veel breder dan andere smartphones. Hij is met een breedte van 9 centimeter wel 30 procent breder dan een nomale 5 inch smartphone. Maar de hoogte is met 12,8 centimeter juist weer gering. De dikte bedraagt 0,93 centimeter.

Tot slot nog wat specificaties van de Blackberry Passport met vierkant scherm. Deze beschikt over een zeer krachtige 2,2 GHz quad-core processor, 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte dat via microSD is uit te breiden. Het besturingssysteem is BlackBerry 10.3 met BlackBerry Assistant en BlackBerry Blend. Met de laatste tool kun je een verbinding leggen tussen de smartphone en een computer of tablet.

De camera is een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Hiermee kun je Full HD video metr een beelddichtheid van 60 fps opnemen. Ook de accu is een toppertje, deze biedt een capaciteit van 3.450 mAh.

De BlackBerry Passport is in de USA, Canada, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten al te koop. Wij moeten er nog even op wachten. De smartphone met vierkant scherm gaat circa 600 euro kosten.

Vergelijkbare artikelen