FANtv-nl-logo-mobile

Microsoft Lumia 535

De ontmanteling van de verkochte mobiele tak van Nokia lijkt begonnen. Hoewel de nieuwe eigenaar Microsoft de naam Nokia zegt te willen behouden is op de nieuwe Microsoft Lumia 535 de naam Nokia nergens meer te vinden.

Slechts de serienaam Lumia geeft aan dat we te maken hebben met een opvolger van de Nokia telefoons. Nokia was van 1998 tot 2012 overtuigend marktleider op het gebied van mobiele telefoons. Hier was weinig meer van over toen Microsoft in 2013 de mobiele tak van Nokia overnam.

Microsoft heeft de know-how van Nokia natuurlijk wel gebruikt bij de Microsoft Lumia 535, de eerste Lumia telefoon die onder het Microsoft-label uitkomt. Deze eerste Microsoft Lumia smartphone is een bijzonder bescheiden model dat onder aan de markt geplaatst kan worden. Dat kun je al zien aan de prijs. De adviesprijs van de Microsoft Lumia 535 bedraagt 110 euro.

microsoft-lumia-535

Het Microsoft Lumia "instapmodel" heeft een 5 inch scherm dat een resolutie van 960 van 540 pixels biedt, een Snapdragon 200-processor met 4 kernen, 1GB werkgeheugen en 8GB opslaggeheugen dat via micro SD kan worden uitgebreid. Vanzelfsprekend is Windows Phone (versie 8.1) het besturingssysteem. Office, OneDrive, Outlook en Cortana zijn op de telefoon aanwezig.

Opmerkelijk aan de Microsoft Lumia 535 is dat zowel de camera aan de voorkant als de camera aan de achterkant een 5 megapixel resolutie bieden. Selfie-liefhebbers zullen dit toejuichen.

De Microsoft Lumia 535 komt naar Nederland, maar het is nog niet bekend wanneer.

Vergelijkbare artikelen