FANtv-nl-logo-mobile

Blackberry Classic

Blackberry is een merk smartphones waarbij de reputatie vooral op de goede naam uit het verleden steunt. Wat dat betreft is het niet vreemd dat ze nu met een retro-smartphone op de markt komen.

Gouden tijden herleven met de Blackberry Classic, een echte "ouderwetse" Blackberry die aan de eisen van deze tijd voldoet.

blackberry-classic

De Blackberry Classic ziet er uit als een telefoon uit de beste tijden van dit Canadese merk smartphones. Dus inclusief QWERTY-toetsenbord, navigatieknoppen en optische trackpad. Maar laat je niet misleiden door dit retro uiterlijk. Het vierkante 3,5 inch scherm is een touchscreen en de resolutie is met 720 bij 720 pixels ook helemaal van deze tijd.

Dat geldt ook voor de 1,5 GHz Snapdragon-processor. De opslagcapaciteit is 16GB (uit te breiden met microSD) en het werkgeheugen is 2GB. Ook de camera voldoet helemaal aan de huidige eisen. Deze biedt een 8 megapixel kwaliteit, een BSI-sensor en een lens met een diafragma van F/2.2 die uit 5 elementen bestaat.

blackberry

Het besturingssysteem is Blackberry 10.3.1 en de nieuwste apps zoals Blackberry Blend en Blackberry Assistent zijn aanwezig op de Blackberry Classic.

Kortom Blackberry fans kunnen voortaan kiezen voor een echte Blackberry die aan alle moderne eisen voldoet. We hebben helaas alleen nog maar een Amerikaanse prijs. Deze bedraagt 449 dollar (circa 370 euro).

Vergelijkbare artikelen