FANtv-nl-logo-mobile

Het rippen van cd's met CDex

Hier kijken we naar CDex, een gratis programma voor het rippen (opnemen) van audio-cd's en het converteren van muziekformaten.

Er zijn op internet veel programma's te vinden voor het converteren en rippen van muziek, maar slechts weinigen zijn zo compleet als CDex. Daarbij hebben we hier te maken met een open source programma, wat een garantie is voor het ontbreken van spyware, reclame en andere commerciële bijbedoelingen.

cdex

Met CDex kun je audio-cd's opnemen en direct naar naar het mp3-formaat laten converteren. Handig, want dat is hetr formaat wat de meeste mensen uiteindelijk toch willen gebruiken. Andere conversies zijn echter ook mogelijk. CDex ondersteunt o.a. wav, ogg, vqf en ape. Ook analoog opnemen (via de linein van je geluidskaart) is een optie.
CDex is een compleet programma want naast een ripper en een converteerprogramma is het ook een mediaspeler. Verder ondersteunt het programma CDDB, wat inhoud dat CDex de titelinformatie van een geripte cd van internet kan importeren. En dat scheelt je veel invoerwerk.

Download / Meer info

Tags: gratis software, Muziek, conversie, rippen,