FANtv-nl-logo-mobile

Gratis je PC online op virussen scannen

Naast de te downloaden virusscanners zijn er ook websites die je PC op virussen controleren. Het voordeel is dat je dan altijd de beschikking hebt over de laatste definities zonder dat je deze hoeft te downloaden.
Via Internet zijn verschillende programma's te downloaden die je PC tegen virussen beschermen. Sommige van deze programma's gratis, andere zijn tijdelijk te gebruiken. Naast de te downloaden programma's zijn er ook websites die je PC op virussen controleren. Het voordeel is dat je dan altijd de beschikking hebt over de laatste definities zonder dat je deze hoeft te downloaden.Deze webdiensten die op commando je PC controleren bieden natuurlijk niet dezelfde veiligheid als een virusscanner die constant al je dataverkeer in de gaten houdt. Het is echter een goede aanvulling.     Panda ActiveScan - On-line Virus Check Je kunt de online scanner inschakelen als je een bestand niet vertrouwd maar geen melding krijgt van je normale virusscanner, of je kan je deze juist gebruiken als je een viruswaarschuwing krijgt die je niet terecht lijkt. Ook kan je eens in de zoveel tijd je PC eens scannen via een website. Een online virusscanner moet je vooral zien als een second opinion bij virusgevaar.


Een goede gratis online virusscanner is de Active Scan van Panda Software. Via deze website kan je een complete schijf of een cd op virussen laten controleren, maar ook je e-mail, een map of een bestand. Eventueel aangetroffen virussen en trojans kan je meteen onschadelijk laten maken. Dit in tegenstelling tot veel gratis virusscanners die alleen de virussen opsporen maar ze niet opruimen.


Ook bekende makers van antivirus-software zoals McAfee en Symantec bieden gratis een online virusscanner aan. Deze bedrijven een goede naam op te houden als het op het signaleren van virussen betreft. De mogelijkheden van de online scan zijn echter vaakkleiner dan bij Panda.

Vergelijkbare artikelen