FANtv-nl-logo-mobile

Ondersteuning voor alle mediaformaten in 1 pakket

Installeer een Codec Pack op je PC en je zal niet snel meer geconfronteerd worden met media formaten waarmee je computer niet overweg kan.Welke mediaspeler je ook gebruikt, standaard kun je niet alle audio- videoformaten afspelen. Hiervoor zijn zogenaamde codecs nodig, een soort drivers die ervoor zorgen dat de mediaspeler de bestanden kan omzetten naar muziek. Codecs voor populaire formaten als mp3 en wma zijn op de meeste computers wel aanwezig, maar als je via p2p-netwerken muziek en films gaat downloaden zal je vroeg of laat geconfronteerd worden met bestandsformaten als ogg, aac of divx. Om deze te beluisteren of bekijken zal je vaak eerst de juiste codec moeten installeren.   Het vinden van de juiste codec is vaak een lastige zaak. Het komt er vaak op neer dat je een gezipt mediabestand wat je van internet gedownload hebt uitpakt en dan geconfronteerd wordt met een extensie waarvan je nog nooit gehoord hebt. Via Google moet je dan op zoek gaan naar de codec die bij deze extensie past.


Om dit in de toekomst te verkomen hebben we een handige tip voor je: Het K-Lite Codec Pack.


Het K-Lite Codec Pack is niets anders dan een pakket bestaande uit alle gangbare codecs voor video en audio en nog wat handige media-software zoals een media-player en een programma om ondertiteling aan een film toe te voegen. Er zijn enkele deze pakketten beschikbaar:. We adviseren de Mega versie te gebruiken. Hiermee heb je alle codecs meteen op je computer staan. 
Het gebruik van de Codec Pack scheelt je dus veel zoeken en downloaden. Daarbij heb je met dit pack meteen de beschikking over alle meest recente versies van de codecs, die goed getest zijn en niet met elkaar conflicteren. 


Een alternatief voor het K-Lite Codec Pack is het Nimo Codec Pack.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl