FANtv-nl-logo-mobile

Papier besparen met FinePrint

 

Papier sparen. Dat kan met het programma FinePrint. Hiermee kun je meerdere pagina's en zelfs meerdere printopdrachten op één vel papier afdrukken.Papier sparen. Dat kan met het programma FinePrint. Hiermee kun je meerdere pagina's en zelfs meerdere printopdrachten op één vel papier afdrukken.


Na het installeren van dit programma wordt er een extra printer aan het lijstje met printers op de pc toegevoegd, de FinePrinter. Als je een printopdracht geeft kun je deze FinePrinter kiezen in plaats van de printer die je normaal gebruikt, en je drukt op ok.      

Bij een normale printer zou de printopdracht nu naar de printer gestuurd worden, maar omdat de FinePrinter geen echte printer is gebeurt dat niet. In plaats daarvan kom je terecht in het programmascherm wat je hiernaast ziet (klik op de afbeelding voor een exemplaar op ware grootte).


In dit scherm kun je instellen hoe de afdruk er uit moet komen te zien. Je kunt twee bladzijden op één pagina afdrukken, maar ook vier of zelfs acht. Acht pagina's op één vel is wel erg klein, maar met een goede printer zijn vier pagina's op één vel vaak uitstekend te lezen. En je gebruikt dan vier keer zo weinig papier!


In het programmascherm kies je de echte printer die wilt gebruiken en je drukt op "Print". De printopdracht wordt dan uitgevoerd. Voordat je definitief print kun je ook nog andere printopdrachten aan de lijst toevoegen. Op deze manier kun je meerdere printopdrachten (bijvoorbeeld meerdere webpagina's of meerdere documenten) op één vel papier uitprinten.


De mogelijkheden gaan nog veel verder, je kunt ondermeer  watermerken aan de printopdrachten toevoegen, de printjes als afbeelding (jpg, bmp,tiff) opslaan en te lange of te brede documenten schalen.


FinePrint is een reuzehandig programma waarmee je je papiergebruik drastisch terug kunt dringen. De trail-versie is zonder tijdslimiet gratis te gebruiken. De enige beperkingen aan deze gratis versie zijn dat de printopdrachten nooit langer dan 8 pagina's kunnen zijn en dat er onderaan iedere pagina een regel reclametekst wordt geplaatst. 

Vergelijkbare artikelen