FANtv-nl-logo-mobile

Qnext. Messenger met enorme mogelijkheden

QNext is meer dan een universele messenger. Niet alleen kun je chatten en (video)telefoneren met o.a. MSN en ICQ-gebruikers, maar je kunt ook bestanden delen en de bediening van een pc overnemen.Het idee van één instant messenger waarmee je met gebruikers van alle populaire messenger programma's kunt chatten en bestanden kunt uitwisselen is niet nieuw. Programma's als Trillian en Miranda bestaan al een tijdje en hebben elke een groot aantal gebruikers voor zich gewonnen. QNext is ook zo'n programma, maar we willen je deze niet onthouden. Deze nieuwe Messenger blinkt uit door de vele extra mogelijkheden die het kent. Daarbij is het vrij van reclame.      

Beeld en geluid
Via de Qnext Universal Messenger kun je communiceren met mensen die de messengerprogramma's van MSN, ICQ, Yahoo, America Online of een universele messenger zoals Trillian gebruiken. Je kunt chatten via het toetsenbord, maar ook het gebruik van een webcam en/of een microfoon is mogelijk. Een verbinding met beeld en geluid kun je heel eenvoudig opbouwen door een gebruiker uit je vriendenlijst te selecteren en door op call te klikken. Hierbij maakt het niet uit welke messenger-software je gesprekspartner gebruikt.


Het delen van foto's
Een leuke extra mogelijkheid is het delen van foto's via dit programma. De meeste mensen hebben honderden foto's op hun computer staan en zoeken nog naar een makkelijke manier om deze te delen met vrienden en familie.
Qnext kan daar een oplossing voor bieden. Je kunt het programma gebruiken om je foto's te streamen naar andere Qnext-gebruikers. Deze krijgen in eerste instantie de foto's in een lage kwaliteit te zien en kunnen dan besluiten deze te downloaden. De aanbieder kan zijn foto's over meerdere albums verdelen en deze zodoende aan verschillende groepen mensen aanbieden.

  

 
Het delen van andere bestanden
Maar niet alleen foto's kunnen worden aangeboden. Qnext heeft een eigen p2p-module waarmee je op een veilige manier bestanden kunt uitwisselen. Je kunt precies bepalen wie wat mag downloaden, per groep mensen of als persoon. Zo kun je collega's toegang geven tot een map met zakelijke correspondentie en de familie tot een map met vakantievideo's.


Andere mogelijkheden zijn een groeps-chat (alleen tekst) en het spelen van games tegen andere Qnext-gebruikers.


Bediening van een andere pc overnemen
Een totaal andere mogelijkheid is QnextMyPC. Met deze module kun je de bediening van je PC laten overnemen. Na het starten van QnextMyPC kan iemand anders (of jezelf) vanaf een andere computer toegang krijgen door een wachtwoord en een gebruikersnaam in te tikken.


Dit kan vanaf iedere computer via het webadres www.qnext.com/mypc.jsp. Qnext hoeft niet geinstalleerd te zijn op de pc die de bediening overneemt. Op de monitor van deze computer krijg je het scherm van de overgenomen computer te zien, en via je toetsenbord en muis werk je op die pc alsof je er fysiek achter zit. Op deze manier kun je thuis op de computer op je werkplek werken of kun je een hulpvaardige vriend de bediening van je computer over laten nemen als je een probleem hebt.


Qnext kent twee versies Free en Premium die momenteel nog geheel gratis te downloaden en te gebruiken zijn. Er zijn echter wel plannen om in de toekomst geld te vragen voor de premium diensten zoals QnextMyPc en het delen van foto's.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl