FANtv-nl-logo-mobile

Windows anti-virus tool

Onder de naam Windows Malicious Software Removal Tool heeft Microsoft een online viruscheck beschikbaar gesteld die pc's controleert op de aanwezigheid van de meest voorkomende virussen, en deze meteen opruimt.Momenteel gaat het om 8 virussen waaronder Blaster, Sasser en Mydoom. Iedere maand wil Microsoft een herziene versie plaatsen met de belangrijkste virussen van dat moment.  

De viruscheck is online te draaien (alleen op pc's met Windows 2000 of XP), maar XP-gebruikers kunnen de nieuwste versie ook via Windows Update downloaden. Als je voor automatische updates kiest wordt het programma automatisch op je pc geïnstalleerd als er weer een update uitkomt.


Vooral het feit dat het programma de virussen niet alleen opspoort maar ook gelijk verwijderd is een sterk punt, omdat dit normaal gesproken voor minder ervaren gebruikers een lastige klus is. Een volledige virusbescherming is het echter in geen geval. Het beschermt je pc niet tegen besmetting, en er zijn veel virussen in omloop die niet door de tool herkend worden. Zie het dus vooral als een extra bescherming.

Vergelijkbare artikelen