FANtv-nl-logo-mobile

Memoranda, gratis projectmanager

Wil je een duidelijker inzicht in de werkzaamheden die je verricht dan kan een projectmanager je van dienst zijn. Memoranda is zo'n manager.



Alle werkzaamheden die een begin en een einddatum hebben kun je als project beschouwen. Dat kan het schrijven van een computerprogramma of een rapport zijn, maar ook een uitvoeren van een onderzoek of het installeren van een nieuw computersysteem. Het programma is met name bedoeld voor mensen die hun werkdag verdelen tussen meerdere projecten, al kan iemand die slechts aan één project tegelijk werkt er ook veel plezier aan beleven.

  

Memoranda biedt alles wat nodig is om de voortgang en documentatie van zo'n project in kaart te brengen. Handleidingen, rapportages, notities en andere documentatie kun je in HTML maken en zodoende voorzien van foto's, tekeningen en hyperlinks. Desgewenst kun je deze op een website publiceren.



De meeste projecten bestaan uit verschillende stappen. Deze kunnen in een takenlijst worden ondergebracht. Hieraan kunnen periodes en prioriteiten worden gekoppeld. Naast deze taken kun je ook events plannen zoals vergaderingen en werkzaamheden. Heel handig is ook de lijst met "Resources" hiermee beheer je alle documenten aangaande de projecten die op je computer staan.


Memoranda is een handige gratis (open source) projectmanager voor persoonlijk gebruik. Voor het managen van projecten waaraan meerdere mensen werken is het echter minder geschikt. Via een taalmodule is de software Nederlandstalig.

Vergelijkbare artikelen