FANtv-nl-logo-mobile

Keyloggers, alle toetsaanslagen vastgelegd

Via internet zijn diverse programma's te downloaden waarmee je letterlijk tot op de toetsaanslag nauwkeurig kunt registreren wat er op een computer gebeurd. Dit is een handig hulpmiddel voor controlerende ouders.


Er zijn veel van deze zogenaamde keyloggers te vinden op internet. Het betreft vrijwel altijd software waarvoor betaald moet worden. Een uitzondering op deze regel is Perfect Keylogger Lite, een simpel maar doeltreffend programma wat logfiles bijhoudt van alles wat er op een computer ingetikt wordt.
Na installatie van het programma kan je kiezen in hoeverre deze zich bekend mag maken. Het is het meest eerlijk om aan te geven dat alle toetsaanslagen geregistreerd worden maar je kunt er ook voor kiezen dat het programma verborgen blijft in het Startmenu en zelfs in het Uninstall scherm en als er op Ctrl-Alt-Del gedrukt wordt.

  


Het programma registreert openlijk of in het geniep iedere toetsaanslag, en legt dit per dag vast in een logbestand. De beheerder kan (eventueel na het intikken van een wachtwoord) deze logbestanden inzien en zo woord voor woord lezen wat er op de PC is gebeurd.


Deze teksten zijn niet opgemaakt maar toch goed te lezen. Netjes is dat het programma de delete-toets ondersteund, correcties worden daardoor goed weergegeven en de tekst wordt niet onleesbaar door weer gecorrigeerde spelfouten.


Word je zelf gecontroleerd?
In dit programma en in andere keyloggers kun je tijdens de installatie aangeven of het programma ongemerkt zijn werk moet doen. Het is dus mogelijk dat iemand anders bij jou een key-logger geïnstalleerd heeft zonder dat je dit in de gaten hebt. Heb je een vermoeden dat dit het geval is, dan kun je met het programma Keylogger Hunter uitvinden of dit inderdaad het geval is. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl