FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Paint met veel meer mogelijkheden

Paint is terug, en hoe! Onder de naam Paint.NET is er een nieuwe versie van het gratis tekenprogramma uitgebracht die uitgebreide fotobewerkingsfuncties biedt. Paint is weer helemaal van deze tijd!


  

Paint: Iedere pc-gebruiker heeft het (het zit bijgesloten bij Windows), maar vrijwel niemand gebruikt het. Het stokoude tekenprogramma biedt daarvoor domweg te weinig functies en stamt nog overduidelijk uit het tijdperk van vóór de digitale fotografie.


Tijd voor iets nieuws vonden ze op de Washington State University en ze namen (in samenwerking met Microsoft) het programma onder handen. Dat resulteerde in een volwaardig teken/fotobewerkingsprogramma dat in niets meer lijkt op het oude Paint.


Je kunt er snel een afbeelding mee bewerken, maar ook veel geavanceerde functies en effecten zijn beschikbaar. Paint.NET werkt evenals professionele software met lagen die los van elkaar zijn te bewerken.
De tien belangrijkste effecten worden meegeleverd, waaronder veelgebruikte bewerkingen als rode-ogen correctie, blur (onscherp maken) en sharpen (scherp maken).


Door middel van plugins is het aantal effecten uit te breiden. Deze programma-uitbreidingen kunnen van de Paint.NET website worden gedownload. Doordat de makers de broncode van Paint.NET hebben vrijgegeven zullen er in de toekomst ongetwijfeld steeds meer plugins beschikbaar komen.

  


Paint.NET werkt alleen onder de Windows-versies XP en 2000. Daarnaast is .NET Framework nodig. Deze Windows-uitbreiding wordt gedurende de installatieprocedure van internet gehaald als je hem nog niet op je pc hebt staan.

Vergelijkbare artikelen