FANtv-nl-logo-mobile

Screenprint32: Printscreen in ere hersteld

Met het programma ScreenPrint32 kun je weer ouderwets schermafdrukken naar de printer sturen. De mogelijkheden gaan echter nog veel verder.   

Met de overgang van Ms-Dos naar Windows kwamen er voor de computergebruiker heel veel extra functionaliteiten beschikbaar. Vreemd genoeg was er één functie die in Windows ontbrak, en die ook nooit in het besturingssysteem is teruggekeerd:  De mogelijkheid om snel en eenvoudig een schermafdruk op een printer te maken. 


De printscreen-toets zit nog op ieder toetsenbord. Maar "printen" staat bij deze toets voor het kopiëren van een scherm naar het prikbord. Wil je de schermafdruk naar de printer sturen, dan zul je Word of een foto of teken-programma moeten opstarten, de schermafdruk uit het prikbord in het scherm plakken en een printopdracht geven. Zeer omslachtig!


Screenshots naar de printer
Screenprint32 is een programma dat de oude functie van printScreen weer in ere herstelt. Als dit programma op je pc draait worden de schermafdrukken weer als vanouds naar de printer gestuurd. Dat kan via de PrintScreen-toets, maar je kunt ook een andere functietoets toewijzen zodat je de oude en nieuwe Printscreen-functie naast elkaar kunt gebruiken.


Aangeven wat je wilt printen
Maar er kan nog veel meer. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de afdrukken altijd op het papier moeten passen. Te brede prints worden dan automatisch verkleind zodat ze toch geheel leesbaar zijn. Je kunt kop- en voetteksten en marges instellen. Bij de configuratie kun je tevens aangeven welk gedeelte van het scherm je wilt printen: Alles, alleen het actieve venster of een met de muis gemarkeerd gedeelte van het scherm. Ook printen naar een bestand (jpg, bmp, png of gif) is mogelijk.


De maker van de software wil graag dat je Screenprint32 registreert als je het gaat gebruiken. Voor particulieren is dit gratis. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl