FANtv-nl-logo-mobile

Videotelefoneren met Skype

Videotelefonie met Skype is nu ook mogelijk. Vreemdgenoeg is het niet Skype zelf die de functie heeft toegevoegd, maar komt deze via een apart te downloaden plugin beschikbaar.Lees verder


  

Skype is een programma waarmee je gratis van pc naar pc kunt bellen, of tegen lage kosten van een PC naar een telefoon. (Meer informatie).


Spontania Video4Skype is een gratis plugin die is ontwikkeld door het Spaanse Dialcom. Hoewel deze voorlopig alleen met het populaire Skype werkt draait Video4Skype als een zelfstandig programma op je PC. Het is dus de verwachting dat er binnenkort ook versies beschikbaar komen voor andere messengers en telefonie-programma's.


Om de video-plugin in Skype te gebruiken moeten beide bellers Video4Skype op hun computer starten. Natuurlijk heb je een webcam en een microfoon of headset nodig. Videogesprekken met meer dan twee personen zijn nog niet mogelijk.


Hoewel de plugin het gebruik van Skype nog een stuk interessanter maakt is het maar de vraag of de makers van Skype wel zo blij zijn met deze ontwikkeling. Ze werken namelijk zelf aan een zakelijke versie van Skype waarin videotelefonie wel standaard is opgenomen. Deze zal echter niet gratis zijn.


Dat de gebruikers van Skype op deze video-mogelijkheid zaten te wachten blijkt wel uit het feit dat de plugin binnen een week al 200.000 keer werd gedownload.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl