FANtv-nl-logo-mobile

Google Talk messenger

Google gaat de strijd aan met de MSN Messenger en met Skype. Met Google Talk kun je chatten en telefoneren met andere Google Talk gebruikers.
Google heeft zijn eigen messenger programma gepresenteerd. Het gebruik is echter voorlopig voorbehouden aan personen die al in het bezit zijn van een Gmail-account. Dit account is nog niet door iedereen bij Google te vragen, een bestaande Gmail-gebruiker kan je wel zo'n mailaccount bezorgen.


Met Google Talk - zoals de naam van het programma luidt - kun de gebruiker berichten sturen en chatten. Dat laatste eventueel met geluid zodat er telefoongesprekken van pc naar pc gevoerd kunnen worden. Ook heeft het programma een koppeling met Gmail.

  


Google Talk kan niet direct verbinding maken met gebruikers van de messengers van MSN en Yahoo. Doordat het xmpp-protocol ondersteund wordt is een koppeling met programma's als Trillian, Jabberen Gaim echter wel mogelijk. Hierdoor is het mogelijk om via een omweg wel te communiceren met gebruikers van de eerder genoemde messengers. Telefoneren (chatten met geluid) is echter voorbehouden aan Google gebruikers onderling.


Google Talk werkt alleen onder Windows XP en Windows 2000.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl