FANtv-nl-logo-mobile

Download MS Office 2007 beta

De tweede beta van Microsoft Office 2007 Professional is gratis te downloaden. Deze testversie is tot 31 januari 2007 te gebruiken.


Het betreft een volledig werkende Engelstalige versie. Na het downloaden dien je een licentiecode aan te vragen die je per mail wordt toegestuurd. Dit is geheel gratis.


Het is een beta-versie, dus niet vrij van fouten. Microsoft wil de gerbuikers de gebruikers via deze beta vast laten wennen aan de nieuwe besturing, nog niet bekende fouten opsporen en hen natuurlijk warm maken om straks de definiteve versie aan te schaffen. De Office beta is te gebruiken naast een andere office-versie. Alleen met het onderdeel Outlook is dat niet mogelijk.De grootste verandering in de nieuwe Office is de menustructuur. Deze is totaal omgegooid omdat de meeste gebruikers letterlijk en figuurlijk verdwalen in de vele functies die de Office-programma's hebben. De besturing van Office 2007 is grafischer geworden. In een speciale werkbalk, de zogenaamde "ribbon", worden de functies getoond die op dat moment van belang zijn. Deze ribbon past zich constant aan. Er wordt daarbij dynamisch gereageerd op de handelingen van de gebruiker. Wat je op dat moment niet kunt gebruiken zie je ook niet, de relevante functies zijn vaak via een enkele klik beschikbaar.Volgens Microsoft hoeven gebruikers danzij deze ribbon bij sommige functies 80 tot 90 procent minder te klikken. Dit levert een tijdswinst op van 40 tot 45 procent.  De ribbon is beschikbaar in Outlook, Powerpoint, Word, Excel en Access. Bij de overige onderdelen zal de nieuwe interface in een volgende beta worden toegevoegd. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl