FANtv-nl-logo-mobile

Windows Media Player 11 Beta

De 11e versie van Windows Media Player bevat veel verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Hoewel het een beta is, is hij daarom toch interessant  hem te downloaden.Windows Media Player is één van de meest gebruikte programma's. Negen op de tien Nederlanders gebruikt deze software om muziek en/of filmpjes af te spelen. Dit hoge gebruik komt voornamelijk omdat de Media Player deel uitmaakt van Windows en als je zelf geen andere mediaspeler installeert wordt dit programma door Windows gebruikt als je een muziek- of videobestand opent.


Veel mensen gebruiken dan ook de Windows Media Player versie die destijds bij hun computer werd meegeleverd. In de meeste gevallen is dat niet de nieuwste versie van dit programma.    

De allernieuwste versie is Windows Media Player 11 Beta. Een versie die veel nieuwe functies en verbeteringen kent ten opzichte van de eerdere uitgaven.


Sommige veranderingen springen direct in het oog. Het programma heeft al vast een Windows Vista uiterlijk gekregen, en de bediening is duidelijk verbetert ten opzichte van versie 10. Het is allemaal wat visueler geworden, waardoor het met name bij heel grote mediacollecties veel overzichtelijker wordt.


Meer dan een muziek afspeelprogramma
De mediaspeler mag dan gratis zijn, het is een belangrijk product voor Micrsoft. Het vormt immers de toegang tot de online verkoop van fims en muziek. De Media Player is dan ook al lang niet meer uitsluitend een programma om mediabestanden mee af te spelen. Het bevat uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van je media-collectie, voor het maken van speellijsten. Het is de verwachting dat de definitieve versie van Windows media Player 11 nauw zal samenwerken met de online muziekwinkel van MSN. Apple's iTunes zal het inspirerende voorbeeld zijn voor de  mix van een afspeelprogramma met een winkel.Beheer van digitale muziek en films
Je muziekcollectie wordt voortaan zeer overzichtelijk weergegeven in de vorm van cd-covers. Als je een cd ript of mp3's aan de muziekbibliotheek toevoegt probeert Windows Media Player 11 de bijbehorende album-gegevens en een afbeelding van de cd-hoes op internet te vinden. De cd hoes zal dan dienst doen als thumbnail bij de overzichten van je digitale muziekbibliotheek.De technieken die gebruikt worden om de juiste gegevens bij een muziekje te zoeken zijn indrukwekkend. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van aanwezige titelgegevens (tags), ook biedt Windows Media Player 11 nu een functie die de geluidsgolven van een nummer vergelijkt met een database met bestaande geluidsgegevens. Deze functie is gebaseerd op bestaande mediagegevensfuncties en geeft precies aan van bij welk album de nummers horen.


Automatisch de bibliotheek bij laten houden kan door aan te geven welke folders bestanden uit je muziek (of film) verzameling bevatten. Het kopieeren van een video- of audio-bestand naar zo'n map zorgt ervoor dat de muziek en films meteen worden opgenomen in het beheerprogramma.


Rippen, branden en synchroniseren
Ook kun je de muziek die je van een cd ript meteen naar zo'n map sturen. Het rippen (muziek van audio-cd naar een bestand kopieeren) gaat met versie 11 een stuk makkelijker. Je geeft op welke tracks van een cd je wilt kopieeren, of je muziek als wma, wav of als mp3 wilt hebben en in welke bitrate je bestanden wilt bewaren.Ook de mogelijkheden om cd's en dvd's te branden zijn verbeterd. Evenals het zoeken naar mediabestanden. Via de functie "direct zoeken" kan er nu ook gezocht worden naar delen van een titel of bandnaam.


Syncen van een de bestanden op je pc met een mp3-speler (of telefoon) zijn ook mogelijk. Dit moet je wel handmatig starten. Een automatische synchronisatiefunctie zoals iTunes deze kent ontbreekt in Windows Media Player.
Wie Windows Media Player gebruikt om cd's te rippen en te branden en wie zijn digitale muziek- en filmverzameling wil kunnen beheren doet er verstandig aan zijn Windows media Player te upgraden naar versie 11. Wie tevreden is met zijn huidige Media Player en niet zit te wachten op allemaal toeters en bellen kan deze download beter overslaan. Iedere nieuwe versie van dit programma belast het systeem echter weer zwaarder. 

    

Vergelijkbare artikelen