FANtv-nl-logo-mobile

Uitbreiding voor Skype: TalkAndWrite

Met TalkAndWrite kunnen Skype-gebruikers samen aan een document werken.    

De meeste Skype-gebruikers zitten achter hun computer als ze aan het telefoneren zijn. Dit geeft heel wat meer mogelijkheden dan bellen alleen.


TalkAndWrite speelt daar handig op in, met software die Skype-gebruikers in staat stelt om samen aan documenten te werken.


Via deze uitbreiding kunnen meerdere personen samen aantekening maken, tekenen, krassen, markeren en verwijderen. En dat alles of je samen naast elkaar aan dat document zit te werken.


Om dit te kunnen moeten beide partijen de TalkAndWrite-plugin downloaden en installeren. Vervolgens kan de één de ander via Skype uitnodogen. Na acceptatie opent zich bij beide een werkblad met twee muiscursors. Beiden kunnen nu aan hetzelfde document werken.
Dit werkt het meest plezierig als beiden over een muispen beschikken. Maar een gewone muis en toetsenbord werken ook. Ondersteunde formaten zijn doc, rtf, pdf, xls, ppt en png.


TalkAndWrite is beschikbaar in twee versies. De gratis versie kent enkele vervelende beperking. Zo kun je de documenten niet direct vanuit het programma printen en opslaan en geen nieuwe pagina's invoegen. De PRo-versie kent deze beperkingen niet, maar is met een jaarlijkse prijs van 58,75 dollar aan licentiekosten niet goedkoop.

    

Vergelijkbare artikelen