FANtv-nl-logo-mobile

Tekenprogramma ArtWeaver

ArtWeaver Free is een tekenprogramma in de letterlijke betekenis van het woord. Je kunt er op je scherm mee schilderen en tekenen met tal van materialen.

artweaver

Zo kun je er  virtueel potlood, viltstift, olieverf, krijt en houtskool mee ter hand nemen. Natuurlijk kun je al deze materialen combineren. Net zoals Photoshop werkt ArtWeaver met lagen. De virtuele "schilderijen" zijn hierdoor makkelijk achteraf aan te passen.

 

Tekenen en schilderen met ArtWeaver is een stuk eenvoudiger dan op canvas of papier omdat veel effecten niet met de kwast maar via menu-opties aan te brengen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld via tal van filters foto's retoucheren.

Het programma doet sterk denken aan het veel bekendere Painter van Corel. Het grootste verschil is dat dat programma honderden euro's kost en ArtWeaver een paar tientjes (En er is zelfs een gratis versie). En dan te bedenken dat de overeenkomsten soms zo groot zijn dat het bijna neigt naar plagiaat. Andere niet-gratis programma's als OpenCanvas en Sketchbook Pro worden zelfs door ArtWeaver geklopt.

Schilders kunnen zich uitleven met een enorme collectie aan penselen en penseelvarianten die waarheidsgetrouw door de software worden geimmiteerd. Voor het echte schildergevoel wordt een digitale tekenpen ondersteund. Dat schildert toch heel andere dan met een muis.

    

Kijk als je het programma gaat gebruiken ook eens op de pagina met plugins. Deze voegen nog veel meer functies aan de software toe dan die er van huis uit al in opgenomen zijn.

ArtWeaver is er in een gratis versie en als ArtWeaver Plus met meer mogelijkheden. Deze laatste versie kan ook een paar weken gratis worden uitgeprobeerd.

Tags: gratis software, tekenen

© FANtv.nl