FANtv-nl-logo-mobile

Platte tekst kopiëren met PureText

Installeer PureText op je computer, en voortaan heb je een extra toetsencombinatie tot je beschikking waarmee je tekst zonder opmaak kunt kopiëren.


Als je een tekst uit een e-mail, Word-document of een webpagina kopieert naar een ander programma, wordt je daar vaak gehinderd door opmaakcodes die nog steeds onzichtbaar in de tekst staan. De meest gebruikte methode om te voorkomen dat deze codes mee worden gekopieerd is een tussenstap in het Kladblok van Windows. Je plakt de tekst eerst in het Kladblok, selecteert en kopieert de tekst daarna opnieuw, en plakt hem dan pas in het uiteindelijke programma. Het Kladblok heeft dan alle codes weggehaald. Een andere methode is de fuctie Plakken Speciaal die je in Word aantreft. Maar dit werkt alleen als je naar Word kopieert.Je kunt echter ook het programma PureText op je computer installeren. Deze werkt veel sneller. Je kopieert dan de tekst via Windowstoets+V (in plaats van Ctrl+V) en je bent alle opmaak (Wordcodes, HTML enz.) kwijt. In plaats van Windowstoets+V kun je ook een andere toets-combinatie kiezen.


Als je PureText bij het opstarten van Windows activeert heb je deze functie altijd tot je beschikking. Veel geheugen kost dat niet want het programma is maar 13 Kb groot. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl