FANtv-nl-logo-mobile

Microsoft Office Live en Adobe Buzzword

Het wordt dringen op markt van de gratis online office-pakketten. In navolging van ondermeer Google Docs komen nu ook Microsoft en Adobe met zo'n dienst.


Microsoft Office Live
Microsoft heeft de online kantoorsoftware - zoals al zijn online consumentenproducten - onder Live gepositioneerd. Microsoft Office Live is nauw verwant aan grote broer MS Office. De online-dienst bevat een tekstverwerker, een spreadsheet en presentatie-software. De bestanden die gemaakt worden zijn in het Word-, Excel- en Powerpoint-formaat.    Wie geen MS Office om zijn computer heeft staan kan via Microsoft Office Live toch deze bestandsformaten lezen, en er tevens wijzigingen in aanbrengen. De gewijzigde en gemaakte bestanden kunnen online worden opgeslagen. Via de Microsoft Office Live Workspace biedt Microsoft gratis ruimte aan om meer dan 1.000 documenten, rekenbladen en presentaties op te slaan.


Je kunt vrienden, collega's en andere bekenden toegang geven tot je bestanden, om eventueel zo samen te werken aan de Office-bestanden. Ook kun je ze alleen lees-rechten geven. Ook handig is de mogelijkheid contacten, taken en afspraken te synchroniseren met de Outlook op je pc.


Microsoft Office Live is nog in testfase, maar je kunt je al wel inschrijven.


Adobe Buzzword
Ook Adobe slaat zijn vleugels uit naar de online kantoorsoftware. Hiervoor heeft het bedrijf Virtual Ubiquity overgenomen, de maker van de online tekstverwerker Buzzword.Ook bij Adobe Buzzword kun je je alleen nog maar inschrijven. Er is nog niet veel bekend over de mogelijkheden van deze online software. Buzzword zoals Virtual Ubiquity deze aanbood bestond slechts uit een tekstverwerker. Deze bood echter grote mogelijkheden, en dat zal er met de inbreng van Adobe niet minder op worden. We verwachten gezien de reputatie van Adobe vooral veel grafiische mogelijkheden. Het toevoegen van presentatie-software is dan ook erg waarschijnlijk.  

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl