FANtv-nl-logo-mobile

OneCare Family Safety

Via Windows OneCare Family Safety kunnen ouders in de gaten houden wat hun kinderen op de Windows Live Messenger (MSN) en in Hotmail uitspoken.    

Messengers en chatboxen zijn regelmatig in opspraak omdat kinderen er worden lastig gevallen door volwassenen. Vaak doen deze zich daarbij als een leeftijdsgenoot voor. Om zijn jongste gebruikers te beschermen biedt Microsoft nu ouderlijke controle voor hun MSN Windows Live Messenger.


Via het OneCare Family Safety kunnen ouders in de gaten houden wat hun kinderen op MSN uitspoken, en met wie ze contact hebben. Zo moeten bijvoorbeeld alle uitnodigingen om in de vriendenlijst opgenomen te worden de ouders passeren.
 

Deze krijgen de uitnodiging op hun eigen Messenger-account binnen, en pas na hun goedkeuring kunnen de kinderen het contact toevoegen.


Als de OneCare Family Safety software op een computer is geinstalleerd is voor de kinderen  niet mogelijk om een  nieuw (onbeschermd) Messenger-account aan te maken. De beveiliging is dus niet zo eenvoudig te omzeilen.


De beveiligingssoftware werkt niet alleen voor MSN Live Messenger, maar ook bij Windows Live Hotmail. De ouders kunnen zien van wie hun kinderen mail ontvangen.

Vergelijkbare artikelen