FANtv-nl-logo-mobile

aMSN. Open source alternatief voor MSN Live Mes.

aMSN is een alternatief voor de MSN / Windows Live Messenger. Het werkt ook onder andere besturingssystemen dan Windows.     aMSN, staat voor Al's MSN Messenger, is een clientprogramma voor het MSN Messenger netwerk. Het programma is vrije software (open source), en dus gratis en gegarandeerd vrij van spyware en adware.


Het grote voordeel van dit programma - ten opzichte van de originele MSN / Windows Live Messenger is dat het platform-onafhankelijk is. Ook gebruikers van Linux, Apple en verscheidene Unix-varianten kunnen met dit programma via het MSN-netwerk chatten. Leuk zijn de vele beschikbare skins waarmee je aMSN kunt aankleden. Ook zijn er een groot aantal plugins te downloaden die extra functies aan het programma toevoegen.


aMSN biedt dezelfde mogelijheden als de officiele Windows Live Messenger client. je kunt dus ook chatten met beeld en geluid, meerdere accounts tegelijk gebruiken, emoticons en foto's tonen, bestanden versturen, gesprekken loggen en een groepsconversatie voeren.Andere voorbeelden ten opzichte van de originele Messenger zijn dat deze kloon lichter en sneller is, en dat de reclame ontbreekt. Een nadeel is dat aMSN alleen op het MSN / Windows Live netwerk werkt. Je kunt dus wel chatten met je MSN contacten, maar niet met je vrienden die de messenger van ICQ en Yahoo gebruiken. Iets dat met de officiele messenger overigens ook niet kan. Pidgin en Trillian zijn hier wel toe in staat.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl