FANtv-nl-logo-mobile

Mozilla Sunbird en Mozilla Lightning

Mozilla biedt zijn gratis kalenderprogramma in twee versies aan. Lightning werkt samen met Thunderbird, terwijl Sunbird helemaal zelfstandig kan werken.    

Sunbird is de stand-alone versie van Mozilla Lightning. Terwijl Mozilla Calendar Lightning onderdeel uitmaakt van Thunderbird (de e-mail client van Mozilla) kan Sunbird helemaal zelfstandig draaien.


Het programma kent veel overeenkomsten met de kalenderfunctie van Outlook. Je kunt er afspraken in bijhouden en plannen.


Voor de weergave kun je kiezen voor overzicht per dag, week of maand, maar je kunt ook een lijst tonen met alleen de afspraken. Handig is dat je de kalender alleen werkdagen en/of werkuren kunt laten weergeven. Sunbird heeft een duidelijke overzichtelijke opzet. 


De mogelijkheid om afspraken te mailen aan de betreffende personen ontbreekt in Sunbird. Wie deze (belangrijke) functie mist, zal moeten kiezen voor Mozilla Lightning.
Deze biedt samen met Thunderbird deze mogelijkheid. Je zal dan dus ook het Thunderbird mailprogramma op je pc moeten installeren.


Geen probleem want Mozilla biedt met de combi Thunderbird en Lightning een mailprogramma dat zich kan meten met Outlook. Beide programma's zijn in het Nederlands beschikbaar.

       

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl