FANtv-nl-logo-mobile

Vista imitaties onder XP

Programma's die de goede punten van Vista imiteren onder XP zijn populairder dan het besturingssysteem zelf. Hier een aantal van deze programma's.


Vista Start Menu
Vista Start Menu neemt alleen het Windows Start Menu en aanverwante zaken onder handen. De functies onder de knop Start krijgen een Vista vormgeving, en functies die normaal alleen onder Vista beschikbaar zijn worden toegevoegd.Je kunt in- en uitzoomen, krijgt de beschikking over de Vista programma launcher, de verbeterde zoekfuncties van Vista, tabs en veel meer.


Het is een extern programma, dat de systeeminstellingen en code van XP niet veranderd. Na een deinstallatie heb je dus de oude situatie weer terug.
Download


Vista Transformation Pack
Het Vista Transformation Pack gaat veel verder. Niet alleen Start, maar ook het configuratiescherm, de iconen,, het opstartscherm, geluiden en de dialogen worden aangepast. Zelfs Vista's eye-candy Aero Glass wordt geïmiteerd.


 


Geen van de andere programma gaat bij het aanpassen zo ver als Vista Transformation Pack. Dit maakt het ook het meest riskante programma van deze serie. Gebruikers lopen soms tegen problemen aan, en (wat vervelender is) deinstallatie geeft soms problemen. De nieuwste versie (8) lijkt een stuk stabieler.
Download


VistaMizer
Bij installatie van dit programma vinden er zo'n 400 aanpassingen en uitbreidingen plaats op je XP besturingssysteem.Veel is naar eigen behoefte aan te passen, maar als je toch van het gebruik van deze software af wil zien is alles zonder problemen weer terug te draaien.
Download
 
RocketDock
RocketDock brengt de application launcher van Vista naar XP. Deze kun je vullen met je eigen programma's en bestanden die dan vervolgens razendsnel te starten zijn.Natuurlijk zijn ook de gelikte Vista-animaties beschikbaar.
Download


Shock Aero
Met Shock Aero kun je de vensterwisselaar van Windows Vista in XP gebruiken. Alle programmavensters worden in 3D schuin achter elkaar op het scherm getoond.Zo kun je makkelijk zien welke programma's en documenten je open hebt staan, en je kunt snel het juiste venster vinden en openen.
Download

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl