FANtv-nl-logo-mobile

StreamRipper. Audiostreams opnemen

StreamRipper is een open source programma waarmee je audio-streams, zoals internetradio, kunt opnemen. Zo kun je kopieerbeveiligingen omzeilen.

Steeds meer websites bieden namelijk de mogelijkheid om muziek te beluisteren, maar niet om het te downloaden. Met StreamRipper kun je die streams opvangen en als mp3-bestand bewaren. Je kunt ieder muziekstuk apart in een mp3 opslaan, of een complete opname in één bestand. De mp3'tjes kunnen automatisch worden genummerd, zodat ze later weer in dezelfde volgorde kunt terugluisteren. Ook kun je playlists maken.


Als plugin of zelfstandig programma
Heel handig voor Winamp-gebruikers is de plugin voor die mediaspeler. Deze voegt een opnameknop aan Winamp toe, die je alleen hoeft in te drukken om een opname te starten. Je kunt StreamRipper ook als los programma gebruiken.

Wat je hoort is wat je krijgt
StreamRipper haalt de muziek via een eigen datastroom binnen, dus onafhankelijk van de geluidskaart. Dit resulteert in een stabielere stroom, wat heel belangrijk is omdat je iedere hik later in de opname kunt terughoren.
   

Het betekent ook dat je terwijl je aan het opnemen bent gewoon naar andere muziek kunt luisteren en je pc andere geluiden kunt laten maken zonder dat deze op de opname terug te horen zijn.

Meer informatie:

Tags: Muziek

© FANtv.nl